First Lap Cup Balaton Park Circuit F4 CEZ Championship

A hétvégén a Balatonfőkajár mellett épült Balaton Park Circuit első hivatalos bajnoki versenyhétvégéjén vett rész idén utoljára megmérettetésen a Gender Racing Team. A hazai autósport legeredményesebb formula autós csapata és versenyzője egy sporttörténeti jelentőségű eseményen vett részt. Ezekkel a versenyeredményekkel pedig az év végi negyedik helyet sikerült megszereznie Oliver Michlnek az új bajnoki sorozatban, az F4 CEZ Championship-ben. Oliver Michl elégedetten nyilatkozott az új pályáról, hétvégi csatáiról és a bajnokságról.

MNASZ Autós Gyorsasági OB - Díjátadó Gála - Budapest

November utolsó hétvégéjén rendezték az MNASZ Autós Gyorsasági Szakág 2022-es és 2023-as verseny évadának díjátadó gáláját, mely két év kihagyás után tért vissza a jól megszokott helyszínéhez az Aquaworld Resort Budapestbe. A hazai  autósport legtradicionálisabb szakágának díjátadóját az Magyar Nemzeti Autósport Szövetség tavaly megválasztott új elnöke, Szujó Zoltán nyitotta meg, aki korábban maga is szerencsét próbált versenyzőként is a gyorsasági szakágban.

A GRT a sportutánpótlás bölcsőjében

 2023-ban második alkalommal, szeptember 15-16-án került megrendezésre a Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó a Merkapt Sportközpontban. Nem csak a 111 sportág és a 25 hangszer között találhatott újdonságot az a 23.169 látogató, aki részt vett a rendezvényen, hanem a résztvevő csapatok között is, hiszen a hazai autósport Autós Gyorsasági Szakágát a Gender Racing Team képviselte az egyik első generációs Tatuus Formula4-es versenyautójának bemutatásával.

A Most-i verseny tapasztalatai

A Most-i verseny tapasztalataként a Gender Racing Team vezetőmérnöke, Száva Márton elmondta, hogy kezdik megszokni az új versenytechnikát jelentő új generációs Formula4-est, mellyel a Gender Raincg Team a FIA- F4 CEZ Championship-ben versenyez. Hozzátette, hogy a csehországi versenyt nehezítette, hogy esős körülmények között zaljott, és versenyzőjüknek, Oliver Michlnek esős versenyben még kevés tapasztalata van az autóval. Száva Márton hozzátette, hogy a következő hetekben több tesztre is sor kerül a GRT versenyautóival. A Gender Racing Team legközelebb Brno-ban versenyez a hétvégén.

további hírek

Partnereink