SHOW Time by Formula Renault!

Már jó pár éve hagyományosnak mondható, hogy a Hunagroring minden május elsején egy nagyszabású autó és motorsport valamint repülős bemutatót, show műsort varázsol Budapest belvárosába Nagy Futam néven ahol a versenygépeknek és a versenyzőknek is elég extrémnek számító utcai pályán kell száguldani.

Viszont itt olyan közel kerülhetnek a közönséghez, mint a hagyományos versenypályákon szinte soha, valamint a budapesti utcán száguldó és bömbölő versenygépek egy egészen különleges és izgalmas atmoszférát teremtenek! Ráadásul a különleges rendezvény az élő televíziós közvetítésnek köszönhetően további milliós nagyságrendű nézőközönséghez is eljut.  

A Gender Racing Team az idei évben először kapott meghívást erre a rendezvényre, melyre közvetlenül az évadnyitó versenyhétvégéről a Hungaroringről költöztek át a Nagy Futam depójába, a Bazilika szomszédságába a Bajcsy Zsilinszky útra ahol a hétfői napon bárki megnézhette a versenygépeket, találkozhatott a versenyzőkkel. A GRT csapatát Stern Roland és Rónai Tamás képviselte, akik szívesen beszélgettek az érdeklődőkkel és szívesen készítettek közös fotót, adtak autogramot az autósport rajongóknak.  

A rendezvény nem csak azért volt különleges a csapat, számára mert először vehettek részt ilyen rendezvényen, hanem azért is, mert ritkán fordul elő, hogy versenyzőik egy pályán autózhatnak olyan világsztárokkal, mint az F1 legújabb fenegyereke Max Verstappen vagy a DTM élmenői mint René Rast vagy az F1et is megjárt Timo Glock! Ezen kívül persze izgalmas dolog megosztani a városi pályát a hazai autósport egyéb szakágainak legjobbjaival, egy ilyen különleges helyszínen kötetlenül találkozni a sporttársakkal.  

A hétfői statikus program után másnap aztán már tényleg a száguldásé volt a főszerep! Május 1-én a munka ünnepén Roland és Tomi az általuk legjobban imádott „munkával” ünnepelt abban az „irodában” ülve ahonnan talán legszívesebben soha ki se tennék a lábukat! Nagy élmény volt számukra, hogy most a kedvenc vezetőülésükből egy kicsit más perspektívából nézve száguldhattak azokon az utcákon, ahol a hétköznapokon személyautóval csak a dugóban araszolhatnak! Természetesen a jó kis kigyorsítások mellett a szokásos hátsó gumival történő fánkrajzolások sem maradhattak el a nézők nagy örömére!

Gender Tamás csapatfőnök máskor biztosan rosszallóan húzza össze a szemöldökét, ha a fiuk feleslegesen koptatják a drága Hankook abroncsokat, ám most kifejezetten boldog volt emiatt:

 „Nagy öröm és nagy megtiszteltetés, hogy a csapatunk képviselhette a hazai gyorsasági autósport formula autós szekcióját ezen a különleges rendezvényen. Fantasztikus hangulata van, nagyszerű, hogy többszázezer emberhez ilyen közel tudja vinni a technikai sportokat! Nagyon büszke vagyok a versenyzőimre, hogy ilyen világhírű és egyéb közismert sporttársakkal autózhattak egy pályán! Ez a rendezvény nagy élmény és nagy feltöltődés volt a kissé túl eseménydúsra sikerült, de azért eredményes bajnoki évadnyitó után. Viszont már nagyon várjuk a következő éles bajnoki megmérettetést a RedBull Ringen ahol remélem a fiuk már törésmentesen újra dobogóra állhatnak majd!” 

Partnereink