EGYSÉGBEN AZ ERŐ!!

Túl a szezon felén, közeledve a végelszámoláshoz, más aspektust vizsgálunk meg, a sort a „Főnök”, Tóth Gender Tamás nyitja.

Tamás, milyen érzésekkel tekintesz vissza az év eddigi történéseire. Mire emlékszel legszívesebben, és mi az amit „újrajátszanál”, ha tehetnéd?

Csak kellemes emlékeket őrzök a szezon eddigi eseményeiről, hiszen minden tekintetben jól állunk. A kategóriánkban Rónai Tomi az élen várja a folytatást, Eszenyi Laci pedig szorosan követi őt. Hab a tortán, hogy Tamás az abszolút értékelésben is első! Az autók rendben voltak, a csapatban remek a hangulat, nagyon várjuk mind a dunaszerdahelyi eseményt, ahogy a záró etapokat is!   

Szinte nyílt titok, hogy a legnagyobb vágyad – ami valószínűleg életed egyik fő műve lenne – a nemzetközi autósport vérkeringésébe juttatni szeretett csapatod. Milyennek látod az esélyeket?

Hosszú ideje ezen dolgozunk, nem akarok semmit elkiabálni, de látok rá reális esélyt, hogy ez a gyakorlatban is megvalósuljon!  

Nálatok mindig olyan a hangulat, mintha egy családi hétvégén járnánk… Ez az összetartó erő a sikerességetek alappillére?  

Így van, ez az egyik legfőbb összetartó erő, és a legfontosabb mechanizmus a gépezetben: egy mindenkiért – mindenki egyért alapon dolgozunk! Nálunk csak ennek a szemléletnek van helye, és ezen elv követőinek, aki nem így tesz, fennakad a rostán! A csapat eddigi megfeszített munkáját ezúton is nagyon köszönöm, nagyon elégedett vagyok velük!   

Végezetül: Milyen eredménnyel lennél elégedett Szlovákiában?

A képlet végül is vegytiszta, a Slovakiaringen ugyanazt a teljesítményt szeretném viszontlátni a fiúktól, amit a Pannónia Ringen nyújtottak. Számszerűsítve: a kategória első és második hely és az abszolút dobogó a célunk!  

Következő alanyunkhoz fordulnék, aki nem más, mint Rónai Tamás:  

Tamás… Címvédésre készülsz a kategóriádban, és vezeted az abszolút értékelést is. Erősebb autók ide vagy oda, biztos megfordul a fejedben az év végi összetett győzelem lehetősége. Tévedek?

Így van, a fő célunk az abszolút győzelem a kategóriánk megnyerése mellett – de ehhez hatalmas szerencsére lenne szükségünk. Már csak hét pont az előnyünk az összetettben, és a Slovakiaring következik, ami köztudottan a motorerőről szól. Ezen a pályán nem lesz akkora sanszunk a jó abszolút eredményre, mint az előző fordulóban, de a kategória győzelmet mindenképp szeretném elhozni!  

Aki téged ismer, beszél veled, vagy akár csak megpillant, annak gyorsan „lejön”, hogy a versenyzésre tetted fel az életed. Mi az, ami űz, hajt az úton, mi lehet a reális végcél a pályádon?

Nekem ez már nagyon rég az életem része, egészen pontosan négy éves korom óta élek motorsportos környezetben. És nem is tudnék ettől a dologtól elszakadni… Olyan szinten hozzámnőtt a felkészülés, a pályán való lét, hogy már nem is tudnám magam másban elképzelni, és nem is nagyon szeretném.

Az idei évben a bajnoki cél a cím a kategóriában és ha sikerül, az abszolútban is, utána pedig elindul a következő év előkészítése. Ez a szponzorkeresésből és az elérhető kategória megtalálásából fog állni, de az is köztudott már, hogy a csapattal is nemzetközi vizek felé evezünk.

Úgy gondolom, ezek a dolgok legkésőbb októberig el fognak dőlni – akkora remélhetőleg tudok pontosabb infóval is szolgálni.  

Végezetül: Milyen formában és erőben vagy? Teljesen felkészültél az előtted, előttetek álló hajrára?

Úgy érzem, hogy felkészült vagyok. Tavaly október óta elvégeztem egy komoly alapozást, amit közvetlen az áprilisi, hungaroringi idénnyitó előtt fejeztem be, így fizikálisan mondhatni már csak a szintentartásra kell törekednem. Ezt naponta egy óra ráfordítással és edzéssel letudom.

Mentálisan is megerősödtem, a Pannónia Ringen pedig kicsúcsosodott, milyen jól muzsikálunk együtt a csapattal – úgy érzem egyre és egyre erősebbek leszünk. Bízom benne a lendület a Slovakiaringen is kitart, és ugyanolyan sikeresen alakul ez a hétvége is, mint az előző!      

Partnereink