GENDER RACING – HEFLER RÓBERT POLE-BAN ÉLETE ELSŐ FORMAAUTÓS VERSENYÉN

Ma reggel kezdetét vette a WTCR túraautó világkupa, melynek betétprogramjaként a magyar országos bajnokság formaautósai is versengenek.

A Gender Racing Team a sorozat egyik fő esélyeseként indul neki a hétvégének, ma pedig két időmérő edzés várt a csapatra. A nap meglepetésembere kétségtelenül a csapat új versenyzője, Hefler Róbert lett. Robi magabiztos teljesítménnyel, legjobb magyarként az abszolút és a Renault kategória első helyére is felért: 

„Sokat segített, hogy az elsők között mentem ki az edzésre, és öt mért kört is sikerült futnom. Ezek közül többen is forgalomba kerültem, nem tudtam belőlük mindent kiautózni, de így is álomszerű ez az eredmény. A holnapi nyitóversenyen mindenképp szeretném megtartani a pozícióm, meglátjuk, hogyan alakul majd. A csapat remek autót adott alám, nagyon jól éreztem magam a pályán, és rajtam nem múlik a siker, nagyon igyekezni fogok!” – összegzett vidáman a pilóta. Stern Roland a kategóriájának harmadik helyén zárta az első időmérőt, amivel érthetően nem volt túlságosan elégedett. 

„Sokadmagammal egyetlen gyorskör nélkül jöttem le az edzésről. Az volt a taktikánk, hogy várunk a kvalifikáció elején, nem akartunk forgalomba kerülni, és csak akkor hajtunk majd ki, amikor a többiek már javítottak kicsit a pálya állapotán. De az nem volt bekalkulálva, hogy egy versenyző megforog előttünk, és ezért tíz perccel korábban leintik az edzést. Így jártunk, abból kell főzni, ami van. Holnap a versenyen megpróbáljuk magunkat minél előbbre verekedni.” – mondta el Roland. Rónai Tamás ennél is pechesebb volt, ő hasonló okokból kifolyólag csupán az utolsó sorok egyikéből kezdheti meg majd a szombati versenyt. Ennek ellenére cseppet sincs elkeseredve. 

„Én is később, a forgalmat kerülve szerettem volna felmenni a pályára, de ez most sajnos nem bizonyult nyerőnek. Dráma nincs, megyünk előre. Ma igyekszünk a legtöbbet kihozni a második időmérőből, holnap pedig izgalmas verseny vár ránk: az utolsó rajtkockákból kell felzárkózni, ami komoly kihívás, ugyanakkor egy ekkora mezőnyben (30+ autó) bármi megtörténhet. Egész biztos, hogy nem fogunk unatkozni.” – nyilatkozta Tamás. Gender Tamás abszolút elégedett az eddig látottakkal, nagyon büszke a csapat új versenyzőjére, Hefler Róbertre: „Le a kalappal Robi előtt, aki élete első formulaautós időmérő edzésén rögtön megnyerte a kategóriáját. Amit elvesztettünk a vámon, az visszajött a réven. Tamásnak és Rolandnak nagyon rosszul jött az edzés lefújása, de Robi a kavarodásnak köszönhetően abszolútban is az élről indulhat majd a szombati versenyen. Bizakodó vagyok!” – zárta gondolatmenetét a Gender Racing Team első embere. A mai program 14:50-kor egy újabb kvalifikációval folytatódik, az eredmény a vasárnapi rajtsorrendet határozza meg.

Partnereink