FOLYTASSA GENDER RACING TEAM!!

Kezdetét vette a Magyar autós gyorsasági országos bajnokság, melynek hosszú évek óta markáns "színe" a Gender Racing Team.

Visszatekintésünk a lezajlott hungaroringi hétvége eseményeiről, egészen a Forma Renault kategória első időmérő edzésén történtekig.

Mindig felfokozott várakozással, új reményekkel indul el egy versenyszezon – kiváltképp ha a csapat bajnoki címvédésre készül. Tóth Gender Tamás csapatfőnök elmondása alapján ezek kristálytiszta célok. De hogyan látják mindezt a pilóták, Rónai Tamás és Eszenyi László?

A fiatal reménység, a kategória címvédőjének véleménye elég határozott, ám gyaníthatóan Eszenyi Laci is valami hasonlóban gondolkodik! És mivel az autóversenyzés világából jólismert csapatutasítás fogalma itt nem létezik, parázs csatákra van kilátás az ifjú titán és tapasztaltabb "kollégája" között!

Ezekkel az érzésekkel vágtak neki a srácok a másnapi első versenynek, ahol az eredmény ismert: Rónai Tamás kategóriagyőzelemmel és összesített harmadik helyezéssel, remek nyitányt produkált.

Eszenyi Lászlónak sajnos nem volt oka az ünneplésre, egy kontaktból beszerzett bal hátsó defekt miatt megpördült és versenyét feladni kényszerült. Ám nem maradt sok idő bánkódni, vasárnap új kvalifikáció és a második verseny várta a résztvevőket!

Itt pedig a Gender Racing Team fiai remek csatával, mindössze pár másodperces diferenciával a katagória élén küzdve elfoglalták a dobogó felsőbb fokait, az értük szorító szép számú nézősereg és a csapatfőnök nagy örömére!

Tehát az események a szakmai stáb előzetes várakozásának megfelelően alakúltak, mindkét versenyzővel elégedett a csapat, akik kettős győzelmükkel remek hangulatot varázsoltak az igen elegáns, nemzetközi szintű, hangulatos motorhome – ba, valamint a paddockban mindenkivel pár kedves szót váltva, aki megállította őket. Folytatás hamarosan, a Sogorék "zöld poklában", a Red Bull Ringen!

Az ausztriai Salzburg közelében fekvő, majd 6km hosszúságú pálya, amely 2014 – től a Formula 1 versenynaptárában is szerepel, igen technikás és komoly szintkülönbségekkel, kellemetlen kanyarokkal, hosszú egyenesekkel tarkított. Próbára teszi mind az embert, mind a gépet, rendkívüli vezetéstechnikát igényelve, mely előtérbe helyezi a gumikezelést!

Ettől független a GRT – nél már nagyon várják a következő fordulót, és a srácok ígéretei alapján megint szép hétvégéjük lesz azoknak a szurkolóknak, akik mellettük tették – teszik le a voksuk!

Partnereink