Győzelmekkel és dobogókkal kezdett a GRT

Futamgyőzelmekkel és dobogós helyezésekkel kezdte a 2019-es bajnoki szezont a Gender Racing Team a Hungaroringen.

Az újonc és az új autó is győzelemmel kezdte az évet a LAPTIMING DRIVING ACADEMY KUPA első versenynapján. Sajnos a csapat napját némileg beárnyékolta, hogy az egyik újonca Szomszéd Lali egy rajta kívül álló, a versenyzői licencéhez kapcsolódó adminisztratív probléma miatt nem teljesíthette a szombati versenynapot.

A GRT többi három versenyzője viszont lelkesen vethette magát a küzdelembe. Az időmérőn Stern Roland az F3-assal az ötödik, Hefler Róbert a Renault-al a hatodik helyre kvalifikálta magát. Valamint a csapat másik újonca Szabó Nikolas sem szeppent meg élete első formula autós időmérőjétől és a hazai Formula Renault Kupa első helyét szerezte meg az időmérőn a tízedik rajtkockával.  

A futamon mindhárman jól csípték el a rajtot és egyenletes teljesítménnyel különösebb kaland nélkül tudták teljesíteni az idei első versenyfutamot. Stern Roland nem bízott semmit a véletlenre, mindenképp szerette volna célba hozni az első futamán az F3-ast. Azért nem óvatoskodta túl a dolgot mert nagyon jó tempót autózva a végére az FIA CEZ értékelés harmadik és a magyar bajnoki értékelés első helyére hozta a Dallarát ami remek kezdés az új technikával.

Hefler Róbert is ott folytatta ahol tavaly abbahagyta. Az előző nap friss kuplungot kapó Renault szokás szerint nagyon jól muzsikált és Robi nagyon magabiztos autózással végig egy Dallarás hazai sporttársat üldözve a hetedik helyen futott be, ami az FIA CEZ Formula Renault Kupájának az első helyét és a magyar bajnoki értékelés harmadik pozícióját jelentette.

Szabó Nikolas élete első forma autós versenyén bizonyította, hogy a gokartban megszerzett rengeteg tapasztalattal már egy igazán érett nagyon gyors versenyző. Nagy előnnyel gyűjtötte meg a Magyar Formula Renault Kupa futamgyőzelmét és a CEZ-es Renault értékelés ezüstjét, amikor tizenegyedikként haladt át a mezőnyben a célvonalon.  

A mai napon hamarosan egy újabb időmérő és a második 2019-es versenyfutam vár a GRT versenyzőire.

Partnereink