Sikeres napot zártunk a Pannónia ringen

Túl vagyunk az első versenyen a gyorsasági formaautós bajnokság szombati napján, ám a versenyzők nem örülhetnek, bánkódhatnak, gondolkodhatnak sokat, ugyanis holnap reggel újabb feladat vár rájuk, újabb időmérő edzés, amely a verseny rajtsorrendjét hivatott eldönteni.

A Gender Racing Team jó teljesítménnyel, kategóriagyőzelemmel és abszolút dobogóval kezdte a hétvégét. A Srácokat és főnöküket kérdeztük!  

Tomi, mondhatni eseménytelen versenyen, remek kategória győzelmet és abszolút dobogót szereztél. Hogy érezted magad az autóban? Hogy sikerült a rajt?

Rónai Tamás, Gender Racing Team: A rajtom nem sikerült éppen a legjobban. Indulásnál szerettem volna a két előlem rajtoló erősebb autót megelőzni, mindezt a saját procedúrám felborítva – amely utólag belegondolva nem a legjobb döntés volt. A versenyen mérlegeltem, hogy megéri e csatázni az abszolút második helyért - és rövid hezitálás után, inkább a biztonsági autózást választva a kategóriagyőzelemre törekedtem.   

Holnap új kvali és új verseny. Érzel lehetőséget a további előrelépésre?

A két erősebb autót nehéz lenne az időmérő edzésen befogni, a versenyen szintén ez érvényes, lévén ellenfeleink körönként 2-3 mp-el erősebbek. De egy esetleges vizes verseny, egy eső sok mindent felboríthat.  

A szezon felénél járunk. Milyen érzésekkel tekintesz vissza?

Remek érzés visszagondolni a mögöttünk álló versenyekre! A közös munka gyümölcsét learatva szép eredményeket értünk el, amit szeretném ezúton is megköszönni a mögöttem álló remek csapatnak és a srácoknak! Ritka az ilyen közösség és a háttér!  

Laci, kemény csatában egy remek harmadik hely. Elégedett vagy?

Eszenyi László: A csatával igen, az eredménnyel nem. Nem erre számítottam… Egy hellyel előrébb kellett volna harcolnom, akár a kategóriagyőzelemért… A rajtnál Volentér Balázs elém került, de mire sikerült magam áthámozni rajta, addigra Rónai Tomi már akkora előnyt autózott ki magának, hogy esélytelen lett volna őt befognom.  

Tegnap technikai problémákkal küszködtél, a mai versenyre sikerült ezeken túllépni?

Nem teljesen. Tapadásbeli problémákkal küszködünk továbbra is, az autó jobb eleje a fékutakon megáll, furán viselkedik, ahol kellene, nem tapad, ahol nem kellene „befog”… Amíg mindez fent áll, nem tudom azokat a kanyaríveket használni, és a fékutakkal is ugyanez a helyzet. Ezen kérdőjel megfejtése, ami a tényleges gyorsulásomhoz, előrelépéshez szükséges lenne.  

Mit vársz a holnapi kvalitól, és a versenytől?

A megszokott taktikánkon változtatva, ezúttal a teljes időmérő edzést igyekezni fogunk kihasználni, hogy kiteszteljük vezetéstechnikailag azokat az apró beállításokat, amelyek reményeink szerint megoldják majd a problémáinkat!  

Roland! Problémamentes bemutatkozás, és örömautózás volt a mai nap. Holnapi céljaid?

Stern Roland: Szeretnék még többet fejlődni! A holnapi nap, ha szárazon megússzuk, felteszünk egy új szett slicket, állítunk a dőlésen és keményíteni fogjuk az autó hátulját, a nagyobb tapadás érdekében. Magamhoz képest használt gumikon is tudtam javulni, és jobb eredményeket értem el mint a friss szetteken. A cél az, hogy kihasználjam a gumiban rejlő lehetőségeket, fejlődni időben, önbizalomban - így várom a holnapot!  

Az autód jól működött, rendben volt minden?

Teljesen problémamentes volt a hétvége idáig, minden a legnagyobb rendben van, az autó álomszerű!  

Jól érezted magad, ilyennek képzelted a bemutatkozást?

Remekül éreztem magam, pontosan így képzeltem el a debütálást! Nem voltam ideges, a rajtnál igyekeztem higgadt maradni, a versenyen pedig konzekvens köröket futni - úgy érzem ez sikerült is.  

Hogyan értékelnéd a fiúk mai produkcióját, dióhéjban?

Tóth Gender Tamás: Laci és Tomi jól ismerik a pályát, ők hozták a tőlük várt első és második helyet! Csapatunk új pilótája, Stern Roland koncentráltan versenyzett, és körről körre sikerült legyőznie önmagát, maximálisan elégedett vagyok a teljesítményükkel!  

Mit vársz a következő futamtól?

Ha a mai eredményeket sikerül ismételten hoznunk, teljesen elégedett leszek!    

Partnereink