GENDER RACING TEAM, RED BULL RING – TÚL AZ EDZÉSEKEN ÉS A KVALIFIKÁCIÓN

A szabadedzéseket és egy időmérőt már letudtak a Red Bull Ringen a forma autósok, ahol ezen a hétvégén a gyorsasági országos bajnokság a CEZ mezőnyével összevonva versenyez.

Változékony idő és harc az elemekkel, a Gender Racing Team szemszögéből ez jellemezte az elmúlt napokat.

Csütörtöktől fogva zajlik a munka az osztrák Forma-1-es pályán, de Rónai Tamás érdemben csupán a pénteki kvalifikáción láthatott neki a kilométerek gyűjtésének:  

„Sajnos a csütörtöki napunk szinte teljesen elveszett, mivel nem érkezett meg egy általunk nagyon várt alkatrész. Egy aprócska elemről van szó, ami, ha nincs beépítve, akkor gyakorlatilag nem tudok fékezni. A harmadik szabadedzésre megpróbáltunk találni egy áthidaló megoldást, ami hellyel-közzel működött is, így egy kevéske adatot sikerült gyűjteni a pénteki időmérő edzés előtt. A kvali alatt az események számunkra nagyon szerencsétlenül alakultak, így lényegében egyetlen valamirevaló gyors kör nélkül zártunk, és a magyar abszolút mezőny utolsó helyről várhatjuk a rajtot. A cél ezúttal a túlélés lesz, és persze, hogy a lehetőségekhez mérten egy jót autózva sikerüljön minél jobban felzárkózni.” – mondta el érzéseit Tamás.

Hefler Róbert nagyon jól indított, a tempóján a kezdetektől fogva nem igazán látszott a pályaismeret hiánya.  

„A szabadedzéseken elég gyorsan sikerült felvenni a pálya ritmusát, a srácok mérései alapján a köridők is rendben voltak. Nagyon jól éreztem magam az autóban, és igazán élveztem minden aszfaltcsíkon töltött percet. A tegnapi időmérőn viszont nekem sem volt szerencsém: leszakadt az ég, és elég kacifántos helyzet alakult ki. Én ekkor épp slick keveréken voltam kint, és egy szerencsétlen megcsúszás következtében a kavicságyba sodródtam. Mire az esőgumikat használhattam volna, már leintették az edzést, így én is a kategóriám utolsó helyéről várom a mai rajtot. Öröm az ürömben, hogy sikerült két szett gumit megspórolni, ez pedig még nagyon sokat érhet nekünk a versenyen!” – zárta mondandóját bizakodva Robi.

Stern Roland sem maradt ki a csapattársai által fentebb vázolt eseményekből, neki azonban sikerült remek rajtpozíciót fogni, így optimistán várja a mai futamot:

 „Csütörtökön volt három bementünk, amiből az első pályatanulással zajlott, hiszen én sem mentem még itt ezelőtt. A második etapban állítottunk a szárnyakon és a hasmagasságon, a köridők is javultak, hasznos napot zártunk. Az időmérő edzésen slick abroncsokon próbálkoztam, és Robihoz hasonlóképp nekem is sikerült kicsúsznom. Hirtelenjében annyi víz érte a pályát, hogy meg is szakították az edzést. Értelemszerűen lejöttünk, felraktuk az esőszettet, viszont nagyon hamar felszáradt a pálya, így már nem tudtunk tovább javulni. Ennek ellenére a Renault értékelés második helyét megcsíptük, csak egyetlen autó van előttünk, ezért nagyon remélem, hogy egy izgalmas versenyen sikerül majd odaérni a dobogóra!” – összegzett elszántan Roland. Gender Tamás fiai ma délután 15:30-tól, a hétvége első versenyével folytatják.

 

Írta: Tóth Krisztián Márk

Partnereink