TAROLT A GENDER RACING – HEFLER RÓBERT ÚJFENT A POLE-BAN!

A tegnap folyamán újabb időmérő edzést tartottak a gyorsasági országos bajnokság mezőnyének a Hungaroringen.

Ez a kvalifikáció volt hívatott eldönteni a vasárnapi verseny rajtsorrendjét. A formaautós Gender srácok ezúttal semmit nem bíztak a véletlenre.  Az első peches etap után Gender Tamás fiai alaposan belehúztak, és Hefler Róbert révén újra bezsebelték a pole pozíciót, de Rónai Tamás és Stern Roland sem adta lejjebb a kategóriája második és harmadik helyénél. Hefler Robi cseppet sem illetődött meg a túraautó világkupával összevont országos bajnokság atmoszférájától, és tovább folytatta menetelését: 

“A csapat remekül felkészített autót adott alám, erre az alapra pedig bátran lehet építkezni. Újfent nagyon jól éreztem magam a pályán, próbáltam a határaim feszegetni, ami hellyel-közzel sikerült is. Még mindig maradt benne, de boldoggá tesz, hogy így is sikerült megcsípni a kategória első helyét. Evés közben jön meg az étvágy, így már azt mondom, hogy a mai verseny mellett vasárnap is szeretnék odaérni a dobogóra.” – mondta magabiztosan Róbert. Robit a csapat másik versenyzője, Stern Roland követi majd a rajtrácson, benne szintén maradt hiányérzet: 

“A második edzésen végre már sikerült olyan kört futni, amivel érdemben kvalifikálni tudtam magam. Az igazsághoz tartozik, hogy lehetett volna ez jóval jobb is, azonban a pályára került törmelék miatt ismét a számomra legrosszabb pillanatban lengették be a piros zászlót. A pontokat viszont a versenyen osztják, így most már minden idegszálammal a mai és a holnapi futamokra koncentrálok.” – mesélte érzéseit Roland. Rónai Tamás markáns teljesítménnyel abszolválta a második kvalit, de elmondása szerint nehezen találta a ritmust: 

“Másodikként végeztünk, szóval úgy gondolom, ami a lehetőségeinkben benne volt, azt sikerült kihoznunk. Ugyanakkor az autóban ülni, és gyűjteni a kilométereket sosem elég, ezt mindig lehet még tovább fokozni. A csapatra nagyon büszke vagyok, a srácok remekül végzik a dolgukat, Gender Tamásnak pedig köszönöm, hogy lehetővé teszi nekem, hogy azzal foglalkozhatok, amit a világon a legjobban szeretek. A mai futamon a cél, hogy minél előrébb végezzek, de legfőképp élvezni akarom a versenyzést.” – összegzett Rónai Tamás. Folytatás 14 h-tól az első versennyel!

Partnereink