STATIKUS FELKÉSZÜLÉS A Gender Racingnél

A Gender Racing Teamnél, már hosszú évek óta hagyomány, hogy egy-egy versenyszezon már jóval azelőtt megkezdődik a csapat számára, hogy élesben felbőgnének a bordó-ezüst Formula Renault-ok motorjai a versenypályán.

Mielőtt az éles versenyek elkezdődnek, több esemény is vár rájuk, de itt nem gyorsnak, hanem főleg szépnek kell lenniük!

Gender Tamás csapatfőnök és tulajdonos ugyanis már régóta komoly hangsúlyt fektet arra, hogy ne csak a versenypályákon legyen látható a csapata, hanem más jellegű rendezvényeken is megmutassák magukat. Ezekkel a megjelenésekkel nem csak a támogatók, szponzorok minél jobb kiszolgálásának tesznek eleget, hanem a mellett, hogy a csapat versenyzőit személyesen is jobban megismerheti a közönség, úgy általában az egész autósport számára tudnak új rajongókat új szurkolókat is elérni, „generálni”! Szinte minden korosztályt lefed az ilyen rendezvényeken érdeklődők köre, akik itt testközelből láthatják a mindig is az autósport csúcskategóriáját képviselő formula autókat. „Olyan, mint a Forma1-es!!” hangzik el sokszor a kedvesen laikus mondat az ilyen rendezvényeken. Ami azért talán nem is annyira szakmaiatlan, mint amennyire a vájt fülű autósport rajongó fülét sérti. Hiszen az autók formája felépítése nyilván alapjában véve hasonlít a királykategória versenygépeire, másrészt a mai F1-es mezőny szinte minden bajnoka és versenyzője rótta korábban ilyen Formula Renault-okban a versenykilométereket!

Az idén már három ilyen jellegű rendezvényen is láthattuk a GRT alakulatát, ezekről kérdeztük az alábbiakban a csapatfőnököt:

Először is miért igazán fontos számodra az ilyen jellegű rendezvényeken való részvétel?

„Természetesen nagyon fontos a támogatók, partnerek kiszolgálása miatt, ahol rajtunk keresztül ők is megjelennek és ilyen módon is láthatóvá válik a termékük vagy szolgáltatásuk, sokan megismerik a nevüket, sokuk számára fontos a barnd építés szempontjából is! Amiért számomra még kiemelten fontos, hogy a hazai autós gyorsasági szakágban már mondhatni, hogy évtizedes probléma, vagy jelenség, hogy meglehetősen kevés néző látogat ki a versenyeink helyszínére, így ezeken a rendezvényeken amolyan hegy és Mohamed alapon megpróbáljuk mi közel vinni és megmutatni a szeretett és különleges sportágunkat a közönséghez az ilyen nagy látogatottságú eseményeken. A fiatal tehetséges versenyzők felkarolása mellett a csapatunk egyik legfontosabb hivatása az is, hogy minél több embert próbáljunk jó értelemben véve minél jobban „megfertőzni” az autósport szeretetével! Egy-egy ilyen rendezvény után reméljük, többen kapnak kedvet ahhoz, hogy a versenyeink helyszínére is ellátogassanak Valamint kiemelten fontos, hogy a versenyzőinket személyesen is minél többen megismerhessék, mert úgy gondolom, hogy például egy olyan fiatal sportember, mint a mi ifjú bajnokunk Rónai Tomi, nem csak sportemberként, de más területen is nagyon pozitív példa lehet más fiatalok számára is!”

Ebben az évben, hol láthattuk már a csapatot?

„Idén eddig három ilyen rendezvényen vettünk részt. A Hungexpon megrendezett AMTS – Autó Motor és Tuning Show-n már nem először voltunk jelen. Ez az egyik legnagyobb hazai autós rendezvény többtízezer látogatóval, ahol az autózást kedvelők minden ágából jönnek érdeklődők, melybe természetesen az autósport is nagyban hozzátartozik! Idén is rengetegen voltak kíváncsiak a csapatunkra és örömmel fotózták a versenyautóinkat, na meg a csinos hostess lányainkat, ismerkedtek a versenyzőinkkel. A másik rendezvény egy jótékonysági jellegű volt a Hungaroringen a 9. Örömautózás melyen az autósport minden szakágából jönnek versenyzők és főleg onkológiai betegségekben szenvedő gyerekeket autóztatnak a mogyoródi versenypályán egy amolyan különleges élményterápia keretében. A Hungaroring a csapatunk székhelye így természetesen nem volt kérdés, hogy csatlakozunk ehhez a nagyszerű rendezvényhez. Mi a versenyautóink adottságai miatt nyilván sajnos nem tudtuk beültetni és autóztatni a gyerekeket, de a berendezett boxunkban közelről megnézhették a versenyautóinkat, sokan tehettek egy üléspróbát és találkozhattak versenyzőinkkel. A harmadik rendezvény az Oldtimer Show-volt ahol először vettünk részt a Budapesti Vasúttörténeti Parkban. Na, nem azért mert a versenyautóink már oldtimer korba léptek, hanem mert a rendező bővítette a rendezvény tematikáját és egy kedves meghívást kaptunk, aminek szívesen tettünk eleget. Ez inkább elsősorban egy családi jellegű rendezvény volt ahol szerintem egy újabb körnek tudtuk megmutatni közelről a csapatunkat és a sportágunkat”

Aztán nemsokára itt az első bajnoki forduló és utána közvetlenül egy nagyon izgalmas rendezvény…

„Igen a hónap utolsó napjain lesz a Hungaroringen a hagyományos idénynyitó, ami most különleges lesz, hiszen a WTCR világ kupa hazai futamával együtt és hagyományosan FIA CEZ bajnoki forduló részeként kerül lebonyolításra, így egyrészt a CEZ-ben a formula autóknál is nagyon komoly népes mezőny várható, valamint a WTCR-nek na és persze a legjobb világbajnoki túraautó versenyzőinknek köszönhetően többtízezer néző előtt versenyezhetünk majd! Aztán rögtön a versenyhétvégét követő napokban elsőször vesz részt május 1.-én a csapatunk a Nagy Futam rendezvényen, ahol a Budapest belvárosában a Hungaoring által felépített kis utcai versenypályán száguldhatnak majd a versenyzőink, ami szintén egy igazán különleges élmény lesz! Természetesen a Hungaroringre és a Nagy Futamra is nagy szeretettel várunk minden autósport rajongót!”  

Partnereink