A HENGER TOVÁBB GURUL!

Lezajlott a Formula kategória utolsó időmérő edzése, a Gender Racing Team ismét hengerelt.

Ahogy már azt megszokhattuk, elsősorban Rónai Tamás vezényletével!

Pályacsúcsot futott, mégis “elégedetlen”. Hogy ki Ő?

Rónai Tomi mesélt nekünk: Hiába az erős ( Forma Renault szériában 1.5 mp-el gyorsabb a valaha futott legjobb hazai időnél ) kvalifikáció, nem vagyok maradéktalanul elégedett. Igaz ismételten javítottunk, és úgy érzem, mindent kiautóztam, amit lehetett, szerettem volna 1:46 alá bemenni, ezúttal ez elmaradt – mondta a már nemzetközi szereplés lehetősége felé is kacsingató ifjú tálentum. Következik a zárófutam, ahol minden bizonnyal győzelemmel búcsúzna az idei szezontól a Gender Racing Team szépszámú vendégserege és szurkolótábora előtt – erre adott is minden esély!  

Eszenyi Laci minden igyekezete ellenére sem értékelte jónak a kvalit, hiszen ismételten fékproblémákkal küszködött, mint a csapat elárulta, a zárófutamig hátralévő időben fékfőtengelyt fognak cserélni. László a problémák ellenére is erőn felül teljesített, kategória harmadik helyen végzett – ami igencsak megsüvegelendő, ha az ember mindezt fék nélkül éri el, pusztán a motor fékező hatását használva… A versenyen minden tekintetben előrelépést vár a rutinos sportoló.  

Stern Roland új szetteken vágott neki az etapnak, és a tervezett taktika bevált, ugyanis az újonc versenyző sokat gyorsult, és folyamatosan – ez egyébként a teljes versenyhétvége tekintetében is bátran kijelenthető. Kategória negyedik hely a jutalom. “Apróbb gyerekbetegségek előfordulnak még, Eszenyi Laci tanácsára például más fordulattartományban váltottam mint eddig, itt is tizedek nyertem” – világított rá a pilóta javulásának okára. Éveket persze nem lehet néhány versenyen átugrani, de az a fajta fejlődési görbe, amit Roland produkál, az egészen különleges. 

Partnereink