HIBÁTLAN KVALIFIKÁCIÓ! - Szlovákia Ring szombat

A délelőtti kvalifikációval kezdetét vette a országos bajnokság formula autós szakágának küzdelme a közeli Szlovákiaringen.

Akik a népes, zónakupás mezőnyben a Gender Racing Teamért szorítottak, azoknak újfent nem kellett csalatkozniuk. Villáminterjúk keretében faggatuk a srácokat!  

Rónai Tamás kategória első helyett szerzett, méghozzá nem is akárhogy:

Kategória pole, meglehetősen simán. Vagy csak kívülről tűnt annak?  

Az edzés előtt két etapot terveztünk be, amihez tartottuk is magunk – és jól döntöttünk. Először bementem egy rövidebb, „hangolódó” távra, hogy aztán a második felvonásban a guminyomást szépen eltalálva sikerüljön a hétvégém eddigi leggyorsabb köre! Elégedett vagyok, az autó remekül ment, a körülmények ideálisak, várom a délutáni versenyt, ahol a kategóriagyőzelem a cél! 

Eszenyi Lászlót meggyőző teljesítménnyel a második helyen végzett, közvetlenül csapattársa mögött:

Laci, elégedett vagy az eredménnyel?  

Igen is meg nem is… Az előző fordulóban a Pannónia Ringen elkezdett, a telemetriából leszűrt változtatásokat nagyjából sikerült beélesíteni, ezek működnek is. Összességében lehetett volna jobb az időm, de félig most is beáldoztuk az edzést a megfelelő versenybeállítások eltalálásának oltárán. Még egy kicsit csiszolódni kell, és akkor lehet egy remek futamunk a mai délután.  

Stern Roland, bár nem ért fel a kategória dobogójára, ezúttal nagyon közel került ehhez.

Roland, második versenyed ez, a komoly és nehéz, technikás Szlovákiaringen. Egyre jobban érzed a dolgot, igaz?  

Igen, ez így van. Ez a második hétvégém forma autóval, és úgy összességében a versenyzés világában… Ehhez képest a számomra viszonyítási pontot képző, szintén „újonc” Volentér Balázshoz egy tizeden belülre kerültem, a multkori nagyobb differencia után. Határozottan gyorsultam, ezzel lehetőségek nyílnak, kezdem érezni a helyes gumikezelést, az új slickekből ezúttal sokkal többet tudtam kivenni. Összességében nagyon jól érzem magam, kíváncsian várom, mit hoz a délután!  

Partnereink