GENDER RACING TEAM – HIBÁTLAN HÉTVÉGE

Véget ért a Red Bull Ringen rendezett Országos bajnoki hétvége, melynek záró versenyén ismételten a Gender Racing Team diadalmaskodott!

A remek hangulatú vasárnapi második időmérő edzésre már fokozatosan javuló időjárási körülmények voltak jellemzőek, a versenyre pedig – mondhatni – minden visszazökkent a rendes kerékvágásba.

Az előző napi remek kvalifikáció ismétlésének reményében gurult pályára Rónai Tamás és Eszenyi László, nem teljesen ideális, foltokban vizes, nyirkos fogadtatás várta őket. A két versenyző eltérő taktikával próbálkozott, míg Tamás esőgumikkal indította az etapot, László merészet húzva slick keveréken indult neki az idő elleni harcnak – melyet másoktól eltérően, a korai piros zászlós fázisban sem váltott le.    

"Az elejétől kezdve bíztam benne, hogy jók lehetünk slickeken, ám nem sikerült rendesen felmelegítenem őket, a folyamatosan javuló körülmények ellenére is szenvedtem a kevés tapadás miatt, egyébként ez a megállapítás helytállónak bizonyul a mezőny egészére kivetítve is. Az időjárást elnézve, a mai futamon végre jó körülmények között mehetünk majd, így a mindenképp előrelépést várok!" – mondta érdeklődésünkre a harcedzett pilóta, aki végül a kvalifikáció kategória 2. helyén zárt, okos versenyzéssel pedig a kategória 2. hely mellett az összesített hazai értékelésben a "bronzot" is begyűjtötte.

Tamás elhozta a kategória pole – t, de nem volt maradéktalanul elégedett. Nem úgy a verseny után!    

"A reggeli edzés elteltével maradt bennem hiányérzet, nem tudtam azt nyújtani, amit szerettem volna. Küszködtünk a felemás aszfalton, közepes beállításokkal próbálkoztunk – nem találtuk a megfelelő balanszt, nem tudtuk igazán élni a slickeken… Ezek tudatában nem is gondoltam volna, hogy délután elégedetten mondhatom: Szuper versenyem volt, ahol a kategóriagyőzelem mellett sikerült megcsípni az abszolút Magyar elsőséget is!" – fejtette ki a körökön keresztül Mick Schumacherrel is keményen harcoló Tamás.

Tóth Gender Tamás csapatfőnök így értékelt: "Rendkívül büszke vagyok a srácokra, és az egész csapatra! Remek munkát végzett mindenki, szívvel lélekkel, alázattal odatéve magát, melynek eredményeképp egy rendkívül komoly nemzetközi mezőnyben is megálltuk a helyünk. Elégedett vagyok a hétvégét illetően, élvezetes versenyeket láthattunk a nagyszerű spielbergi komplexumban, izgatottan várom a következő fordulót!"    Folytatás a Pannónia ringen!

Partnereink