RÓNAI TAMÁS – SIKERRE ÍTÉLVE!

Közeledik a végelszámolás, és az eddig hibátlan gépezetként működő Gender Racing Team nagy napja, ahol mindenki „megkapja majd a magáét”!

Ám a krónika még nem egyértelmű, és az utolsó kanyarba élen forduló Rónai Tamás nem az a „beérem a kevesebbel típus” a hazai pilóta palettán… A Gender Racing Team fiatal, nagyon tehetséges bajnokaspiránsával beszélgettem:  

Kedves Tamás, mondhatni csont nélkül vágsz a záró fordulónak, hiszen a Renault kategória mellett az abszolút értékelést is vezeted. Pálya karakterisztika ide, motorerő, nagyobb teljesítmény oda, biztos vagyok benne, hogy erősen ott motoszkál egy esetleges összetett győzelem lehetősége is a csapat és a te fejedben is. Mesélnél kicsit az érzéseidről?  

Jól gondolod. A slovakiaringi formánk, a fokozatos gyorsulást szeretnénk átmenteni a záró fordulóra is, és a megkezdett úton továbbhaladni. Úgy érzem, erre meg is van minden esélyünk, és elméletben 1-2 másodpercet is tudunk még gyorsulni akár, már csak gyakorlati síkon kell ezt a pályára vinnünk.   

Az időjárás előrejelzés alapján elképzelhető, hogy égi áldás is kavarja majd a kártyákat. Lehet erre egyáltalán valahogy külön készülni?

A változó körülmények, és az eső hozzásegíthetnek minket céljaink eléréséhez… A tavalyi idénynyitón, amikor először mentem a Hungaroringen, esett, és ez nagyon megmaradt bennem. Sokat gyakorlom a vonalvezetést és próbálok készülni az esős ívekre, de jelenleg a technika még nem tart ott, hogy ezeket a helyzeteket maradéktalanul tudjuk szimulálni, így igazából nem lehet.    

Mivel telnek az utolsó napok, így a bajnoki hajrá, a finálé előtt?

Mivel én még iskolába járok, így most szeptember elején ezen irányú kötelezettségeim emésztik fel az időm nagy részét. Természetesen szabadidőmben rögtön váltok – mind mentálisan, mind fizikálisan edzem magam a záró fordulóra. Ez utóbbinak a végén járok már, lassan elmondhatjuk: felkészültem.  

Komoly idény végéhez érkeztünk, ahol számos versenyen, több külföldi pályán, nehéz körülmények között és népes mezőnyben kellett helytállnotok. Figyeltelek, mind téged, mind a csapatod. Mindenki profihoz méltóan tette a saját dolgát, és most itt álltok, a siker kapujában. Milyen érzés visszatekinteni?  

Csakis a legjobb érzésekkel tudok gondolni az elmúlt időkre, a csapatomra, akik mindent elkövettek a sikeremért és nagy családként támogattak, itt a siker mindannyiunk érdeme, közös, mint ahogy a bánat is. Tóth Gender Tamás csapatvezetővel, és a fiúkkal is olyan viszonyt alakítottunk ki, hogy bátran kijelenthetem, nem csak egy jó közösségre, barátokra is találtam a Gender Racing Teamnél!  

Egy profi sportoló az esetek döntő hányadában úgy viselkedik, ahogy a helyzet megkívánja. Te mindig kimért vagy, összeszedett, és fiatal korod ellenére sugárzik belőled a céltudat. Az elvárt eredmény/ek beteljesedése esetén lesz valami „ereszd el a hajam”, csaptok nagy bulit a teammel?

Ilyenkor a záró fordulón mindig sokan látogatnak meg minket, szurkolóink, szponzoraink, barátaink és a sport iránt érdeklődők, így adott a remek hangulat. Siker esetén ezt természetesen lehet, sőt kell is fokozni, ám én nem vagyok az a bulizós típusú fiatal. A szezon és az utolsó verseny végeztével már rögtön a következő kihívásra készülök, a következő évet helyezem fókuszba! Viszont nagyon szeretek már feszültségmentesen, oldott környezetben jókat beszélgetni a jelenlévőkkel!  

A te esetedben Tamás, nem árt megemlíteni a „nemzetközi részvétel című”, gyakorta felemlegetett kérdést. Van valami újdonság, tudsz már bővebbet mondani nekünk ezzel kapcsolatosan?  

Egyelőre a hosszú csend időszakát éljük, nagyon sok munkánk van ebben a projektben, és remélem, pár héten belül végre megtehetjük a mindannyiunk által várt nagy bejelentést! Ám annyit elárulhatok, ha nemzetközi porondra lépek, azt a Gender Racing Team színeiben fogom tenni!  

Reményeink szerint sok néző választja majd az idei Ob záró eseményt hétvégi kikapcsolódásnak, és abban is biztosak vagyunk, sokan felkeresik majd a Gender Racing Team kamionját. Szeretnél valamit üzenni a leendő látogatóknak?

Mindenképpen nézzetek be hozzánk, vegyétek szemügyre az autóinkat, nagyon szívesen válaszolunk mindenkinek minden kérdésére, a csapat, a csapatvezető, a pilóták, Eszenyi Laci és én is!

Várunk minden érdeklődőt nagyon sok szeretettel!

Partnereink